VCA basis cursus van één dag bij jou in de buurt

Bij VCA opleidingscentrum staat veilig werken op nummer één. Daarom bieden wij een VCA basis cursus inclusief examen aan om werkgever en werknemer bewust te maken van de risico’s op de werkvloer. De ééndaagse VCA basis cursus is bedoeld voor iedereen die nog niet eerder een VCA cursus heeft gevolgd of van wie het VCA certificaat is verlopen. Ben je geen leidinggevende en niet actief als ZZP-er, dan is een VCA basis certificaat voldoende. Wil jij de VCA basis cursus op eigen locatie volgen? Kijk dan hier voor meer informatie over incompany cursussen.

Veilig aan het werk met de basis VCA cursus

Met het behalen van het basis VCA cursus laat je zien dat je beschikt over de basiskennis van VGM, zoals gesteld door VCA. Je toont aan dat je veilig werkt, volgens de standaard van VCA. Je houdt rekening met de veiligheid en gezondheid van jou en anderen, maar denk daarbij ook aan het milieu. Heb je nog nooit een VCA cursus gedaan of werk je niet in een leidinggevende functie of als ZZP’er? Dan is de VCA basis cursus geschikt voor jou.

Zo ziet de VCA basis cursusdag eruit

De cursusdag begint om 08.00 en duurt tot ongeveer 17.00 uur, inclusief digitaal examen.

Tijdens de VCA basis cursus worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld:
– Wetgeving
– Ongevallen: oorzaken en preventie
– Gevaarlijke stoffen
– Ergonomische werkplek
– Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM)

Aan het einde van de middag wordt het VCA examen afgenomen door een onafhankelijk examenbureau. Dit examen duurt ongeveer een uur. Als je het examen succesvol afrondt, ontvang je een officieel erkend certificaat in de vorm van een pasje. Deze pas is tien jaar geldig. Onze vestigingen zijn verspreid over Nederland, dus er is er altijd eentje bij jou in de buurt!

Begin vandaag met veiliger werken!