Verreiker certificaat
Verreiker certificaat

Verreiker certificaat halen?

Veilig werken met de verreiker

Een verreiker is een multifunctioneel voertuig om zware lasten te tillen en te verplaatsen. Er wordt een bord gebruikt met daaraan gekoppeld twee vorken om de zware last te tillen. Een verreiker kan ook voor andere doeleinden gebruikt worden. De verreiker krijgt een andere functie door het af- en aankoppelen van hulpstukken.

De verreiker wordt voornamelijk gebruikt in de agrarische, industriële en infrastructurele sector. Hoewel het werken met de verreiker op het oog enige gelijkenis vertoont met het besturen van heftruck of reachtruck, zijn er grote verschillen.  Omdat met een verreiker vaak op ruw en oneffen terrein wordt gewerkt, vraagt het gebruik specifieke kennis en vaardigheden. In de cursus verreiker wordt aandacht besteed aan het veilig bedienen, rijvaardigheid, het herkennen van gevaarlijke situaties en het behandelen van de te tillen last.

Natuurlijk wil je dat jouw medewerkers op een veilige en verantwoorde manier met de verreiker werken. Daar bent je als werkgever zelfs verantwoordelijk voor. Wist je ook dat je volgens de Arbowet moet kunnen aantonen dat jouw werkgevers voldoende geschoold zijn? Een verreiker certificaat halen is geen overbodige luxe, maar noodzaak.

Inhoud van de cursus verreiker

De cursusdag begint met theorie. Na de lunch, die bij de prijs is inbegrepen, volgt het praktijkgedeelte. Daarin worden de vaardigheden voor de verreiker diploma, onder begeleiding van onze deskundige instructeurs geoefend. Als voor zowel theorie als praktijk een voldoende wordt gehaald, ontvangt de cursist op het einde van de dag het verreiker certificaat, welke 5 jaar geldig is.

Uw medewerkers leren op de verreiker cursus veilig en verantwoord te werken met de verreiker, alle voorschriften te volgen en dagelijks onderhoud aan de machine uit te voeren.

Kosten

De kosten van de basiscursus bedragen 275,- euro. De prijs van een herhalingscursus is 195,- euro. Incompany trainingen verzorgen wij voor 895,- euro (maximaal 8 cursisten).

Locatie en tijd

De eendaagse cursussen worden gegeven op onze vestigingen in Zoetermeer en Eindhoven. Een verreiker opleiding voor jouw personeel in eigen huis? Geen probleem. Wij komen naar het bedrijf om onze kennis en ervaring  te delen met de werknemers en zo te zorgen dat op een veilige, juiste en verantwoorde manier wordt gewerkt. De cursusdag begint om 9.00 uur en duurt tot maximaal 16.00 uur.

Toelatingseisen

De opleiding tot verreiker machinist is geschikt voor medewerkers die enige ervaring hebben met het gebruik van de machine. Voor onervaren bestuurders wordt een aangepast programma aangeboden.

Verreiker certificaat halen?

Goed opgeleid door ARBO opleidingscentrum

ARBO Opleidingscentrum is een snel groeiend bedrijf dat opleidingen verzorgt voor het bedienen van heftruck, reachtruck, hoogwerker, rolsteiger en verreiker. Daarnaast biedt het veiligheidscursussen als BHV en EHBO aan.

Verreiker certificaat halen?