Terug

Reachtruck

Reachtruckcertificaat halen?


Veilig werken met reachtrucks

Tijdens onze reachtruck basis cursus, leren wij onze cursisten om vellig een reachtruck te besturen en te beheersen. Deze cursus is bedoeld voor mensen met geen of weinig ervaring. Of waarvan het reachtruckcertificaat langer dan 3 maanden is verlopen.

De reachtruck opleiding begint vaak om 9.00 met het theoriegedeelte, de ochtend wordt afgesloten met een theorie examen.
Onderwerpen die worden besproken tijdens het theoriegedeelte:

  • Wetgeving
  • Kantelmoment en transportmiddelen
  • Aandrijvingen
  • Transport en opslag
  • Veiligheid

In de middag is het praktijk gedeelte met afsluitend een praktijkexamen. De dagcursus duurt van 9.00 t/m max. 16.00 (afhankelijk van het aantal cursisten). Bij het positief afleggen van beide examens ontvangt de cursist een reachtruckcertificaat en een ARBO-pas.

  • Geschikt voor iedereen die een reachtruckcertificaat wil halen
  • Inclusief certificaat, lunch en gebruik reachtruck
  • Eendaagse cursus van 9.00 tot max. 16.00
  • Certificaat 5 jaar geldig

Terug

Deze week je examen halen?


Check beschikbaarheid

Reachtruck

Heb je een vraag? +31 (0)88 - 123 0 888


Reachtruckcertificaat halen? Tijdens onze reachtruck basis cursus, leren wij onze cursisten om vellig een reachtruck te besturen en te beheersen. Deze cursus is bedoeld voor mensen met geen of weinig ervaring. Of waarvan het reachtruckcertificaat langer dan 3 maanden is verlopen.
Verder lezenVeelgestelde vragen


Is een certificaat verplicht?

Er wordt van werkgevers vereist dat ze kunnen aantonen dat hun personeel kundig is en voldoende instructie hebben gehad. Mocht er een ongeval plaatsvinden, dan moet een bedrijf de arbeidsinspectie en verzekering kunnen aantonen dat de werknemer een gedegen instructie heeft gehad. Dat kan d.m.v. een certificaat. Het is dus voor een werkgever van belang om zijn werknemers deel te laten nemen aan een cursus.

Vanaf welke leeftijd mag je een heftruck, reachtruck of hoogwerker besturen?

Voor de verschillende werktuigen gelden verschillende leeftijden. Hieronder een kort overzicht: Heftruck, reachtruck, stapelaar, en EPT: Vanaf 16 jaar – certificaat, rijden onder structureel toezicht. Vanaf 18 jaar – certificaat, zelfstandig werken Hoogwerker: Vanaf 18 jaar Voor alle werktuigen geldt dat de medewerker gedegen instructie gehad moet hebben, dit moet aantoonbaar zijn. Bijvoorbeeld met één van onze certificaten. Minimum leeftijd VCA diploma: Met dit certificaat kunnen aannemers aantonen dat zij veiligheid, gezondheid en milieu beheersen tijdens het uitvoeren van hun werkzaamheden. VCA maakt de aannemers bewust van de veiligheid op de werkvloer. Je mag officieel werken vanaf je 14e , dus hanteert ARBO Opleidingscentrum voor de deelname aan een VCA cursus of examen, een minimale leeftijd van 14 jaar. Minimum leeftijd BHV certificaat De minimale leeftijd voor het volgen van een BHV basiscursus of BHV herhalingscursus is 16 jaar. Een BHV-diploma is bij ons 1 jaar geldig.

Hoe lang duurt de cursus?

De basiscursussen heftruck, reachtruck en hoogwerker: van 9.00 t/m max 16.00. De herhalingscursussen heftruck, reachtruck en hoogwerker: van 9.00 t/m max 12.30. BHV: van 9.00 t/m 16.00 VCA cursus zonder examen: van 9.00 tot +/- 15.45 VCA cursus inclusief examen: van 9.00 t/m 17.00


Gerelateerde cursussen