Heftruck en reachtruck cursus + Code 95

Code 95 is verplicht wanneer je beroepsmatig een voertuig gaat besturen waarvoor rijbewijs C1(E), C(E), D1(E) of D(E) noodzakelijk is. Dit gaat om vrachtwagenchauffeurs en buschauffeurs. Per 5 jaar moet je 35 nascholingsuren code 95 behalen. Hiervan mogen er 28 uit theorie bestaan. Met onze heftruck en reachtruck cursus gecombineerd met code 95 worden er 7 uren bijgeschreven.

Informatie aanvragen over Code 95?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heftruck en reachtruck cursus + Code 95

Wanneer je beschikt over Code 95 ben je verplicht iedere vijf jaar 35 uur nascholing te volgen. Alleen dan is het toegestaan om beroepschauffeur te blijven. Hiervan mogen 28 uren uit theorie bestaan. Wij bieden de mogelijkheid om de heftruck en reachtruck cursus met code 95 te volgen. De nascholingscursus Code 95 voor de heftruck/reachtruck van ARBO centrum is erkend door het CBR en CCV gecertificeerd.

Je vindt de trainingslocaties van ARBO centrum door heel Nederland. Wil je meer weten over de heftruck/reachtruck Code 95 cursus? Neem dan contact op met een van onze medewerkers. Voor het plannen van een cursusdag kun je een offerte aanvragen.

De heftruck en reachtruck cursus met code 95 begint om 08:30 en duurt tot 16:30. De cursus duurt een uur langer dan normaal, zodat je aan de 7 uren komt. Graag zelf een lunchpakket meebrengen. 

Heftruck en reachtruck cursus + Code 95

Tijdelijk niet beschikbaar

Op zaterdagen rekenen wij een toeslag van €50,- 

Heb je een vraag?

Vragen over een groepstraining?

Laat je nummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op voor de mogelijkheden.

Waarom de heftruck en reachtruck cursus bij ARBO centrum volgen?

Veelgestelde vragen

Inhoud accordeon

Er wordt van werkgevers vereist dat ze kunnen aantonen dat hun personeel kundig is en voldoende instructie hebben gehad. Mocht er een ongeval plaatsvinden, dan moet een bedrijf kunnen aantonen aan de arbeidsinspectie en verzekering dat de werknemer een gedegen instructie heeft gehad. Dat kan d.m.v. een certificaat. Het is dus voor een werkgever van belang om zijn werknemers deel te laten nemen aan een cursus.

Lees meer

Voor het beroepsmatig besturen van een voertuig waarvoor rijbewijs C1(E), C(E), D1(E) of D(E) noodzakelijk is, is Code 95 verplicht. De aanduiding Code 95 (met einddatum) wordt achter de voertuigcategorie op het rijbewijs geplaatst. Met de Code 95 toon je aan dat je vakbekwaam bent voor het besturen van dit voertuig. Code 95 is vijf jaar geldig.

Nascholing Code 95 heftruck of hoogwerker:
Code 95 vraagt elke vijf jaar om nascholing van minimaal 35 uur. Alleen dan kun je beroepschauffeur blijven. Als je zowel voor de bus als vrachtwagen vakbekwaam bent hoef je in plaats van 70 uur, toch maar 35 uur nascholing te volgen. De nascholingscursus Code 95 heftruck of hoogwerker kun je volgen bij ARBO centrum. Er worden 7 theorie-uren geregistreerd bij het CBR. De chauffeur leert veilig werken en het beheersen van een heftruck of hoogwerker.

Lees meer

De zitpositie is één van de eerste dingen die opvallen, op een reachtruck zit de bestuurder dwars, hij rijdt dus zijwaarts. Een reachtruck is ook kleiner dan een heftruck, hierdoor kun je met een reachtruck in compacte ruimtes, of smalle gangen werken.

De heftruck heeft een elektromotor of een verbrandingsmotor, dit kan op LPG of Diesel zijn. Het contragewicht is bevestigd aan de achterkant van de heftruck. Bij de reachtruck zit het contragewicht in het midden van de machine, dit is namelijk de tractiebatterij.
De mast bij de heftruck zit aan de voorzijde, aan deze mast kunnen diverse hulpstukken worden gemonteerd. De reachtruck heeft een mast welke in- en uitgeschoven kan worden.

Lees meer

Er is geen verschil tussen het heftruckcertificaatheftruck rijbewijs of heftruck diploma, het komt op hetzelfde neer. Men gebruikt beide woorden.

Wanneer je een heftruck cursus gaat volgen, ontvang je het heftruck certificaat bij succesvolle deelname. Wij bij ARBO centrum noemen het een heftruckcertificaat.

Lees meer

Inhoud accordeon

De basiscursussen heftruck, reachtruck en hoogwerker: van 08.30 – 15.30.

De herhalingscursussen heftruck, reachtruck en hoogwerker: van 08.30 – 12.00.

BHV: van 08.30 – 15.30

VCA cursus zonder examen: van 08.00 tot 16.00

VCA cursus inclusief examen: van 8.00 tot 17.30

Lees meer

Om zelfstandig te mogen werken met een heftruck moet je 18 jaar zijn. Vanaf 16 mag ook, maar wel onder toezicht. In alle gevallen moet de chauffeur voldoende geïnformeerd en geïnstrueerd zijn om veilig te kunnen werken met een heftruck. Dit is verplicht en staat beschreven in de Arbowet. Hoe je aan kunt tonen dat je voldoende bent voorbereidt is het aan te raden en heftruck cursus te volgen. Heb je de cursus positief afgerond en beide examens, theorie en praktijk, gehaald? Dan ontvang je het heftruckcertificaat waarmee je kunt aantonen te voldoen aan de eisen welke de Arbowet stelt.

Lees meer

Een heftruck cursus kan op eigen locatie worden gevolgd. Sterker nog het is in veel gevallen zelfs aantrekkelijk. Worden er meerdere heftruckchauffeurs tegelijk opgeleid? Dan kan het zelfs financieel voordeliger zijn.

Bovendien is het oefenen met eigen machines ook een aanrader, zo leert de chauffeur nog beter om te gaan met de heftruck. Bovendien valt het samen leren ook ten goede aan de teambuilding en band onderling.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken voor een incompany cursus of vraag direct een offerte aan.

 Offerte aanvragen

Lees meer

Inhoud accordeon

Het heftruckcertificaat verlengen kan doormiddel van het volgen van een heftruck herhalingscursus. Je  hebt de basiscursus al gevolg en je certificaat verloopt na vijf jaar, dan is het tijd om je certificaat te verlengen. Tijdens de herhalingscursus wordt nieuwe wet- en regelgeving doorgenomen.

Ook wordt de al eerder opgedane kennis opgefrist.
Ook tijdens de herhalingscursus bieden wij een theorie- en praktijkgedeelte aan, welke beide weer moeten worden afgerond met een examen. Geen probleem voor een ervaren heftruckchauffeur als jij toch?

Lees meer

Vervelend dat jij je heftruckcertificaat kwijt bent! Maar het kan gebeuren. Het is belangrijk zo snel mogelijk een nieuwe pas bij ons aan te vragen.
Een nieuw pasje kost €15,- excl. btw, het certificaat is ook digitaal verkrijbaar per mail. Aanvragen van een nieuwe pas of digitaal certificaat kan via de mail.

Heb jij je certificaat niet bij ons gehaald? Dan kunnen wij je helaas niet helpen bij het aanvragen van een nieuwe.

Vraag nieuw certificaat aan

Lees meer

Werk je of wil je gaan werken met een heftruck? Dan is het volgen van een heftruck cursus bijna niet weg te denken. Waarom? Omdat de Arbowet stelt dat een ieder die met dit soort machines werkt voldoende geïnformeerd en geïnstrueerd moet zijn alvorens men ermee aan de slag gaat.

Maar hoe kun je aantonen dat je hieraan voldoet? Juist! Met het heftruckcertificaat. Tijdens de cursus leer je alles over hoe je veilig werkt met de heftruck.  Zo komen de volgende onderwerpen aan bod;

  • Wetgeving
  • Kantelmoment en transportmiddelen
  • Aandrijvingen
  • Transport en opslag
  • Veiligheid

Rond je zowel het theorie- als praktijkexamen positief af? Dan ontvang je het heftruckcertificaat en de bijbehorende Arbopas. Hiermee kun je altijd aantonen voldaan te hebben aan de eisen welke de Arbowet aan je stelt.

Lees meer