Wat is VIL-VCU?

Bent je intercedent of leidinggevende van een uitzendbureau? Dan moet je beschikken over het diploma Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevenden VCU (VCU-VIL). VIL-VCU staat voor Veiligheid Intercedenten Leidinggevenden en Veiligheid Checklist Uitzendbureaus. Met dit certificaat geef je aan dat je weet welke veiligheidseisen worden gesteld aan personeel bij VCA-gecertificeerde bedrijven.

VIL-VCU is grotendeels gelijk aan VCA-VOL, maar bevat daarnaast unieke, op de intercedenten toegesneden kennis. Denk hierbij aan wetgeving en verantwoordelijkheden in de relatie ‘inlener – uitzendorganisatie – uitleenkracht’. Voor VIL-VCU geldt dat Belgische en Duitse certificaten, diploma’s of attesten met het VCA- of SCC-woord-beeldmerk als gelijkwaardig geaccepteerd kunnen worden. Iemand met een MVK- of HVK-diploma is vrijgesteld van VIL-VCU op voorwaarde dat hij of zij het vak praktiseert.

Zo ziet de VIL-VCU cursusdag eruit

De VIL-VCU cursusdag begint om 08.00 en duurt tot ongeveer 17.00 uur, inclusief CBT examen. Tijdens de cursus worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld:
– ARBO wet- en regelgeving
– Risico’s, ongevallen, preventie
– Machines en gereedschappen
– Gevaarlijke stoffen
– Branden en explosies
– Besloten ruimten
– Werken op hoogte
– Tillen en hijsen
– Struikelen, uitglijden en vallen
– Ergonomische werkplek
– Elektriciteit
– Persoonlijke beschermingsmiddelen;
– Arbeidsmiddelen

Aan het eind van de middag wordt het VIL-VCU examen afgenomen door een onafhankelijk examenbureau. Voor het examen VIL-VCU heb je maximaal 75 minuten de tijd. Als je het examen succesvol afrondt, ontvang je een officieel erkend certificaat dat tien jaar geldig is. Je kunt de VIL-VCU cursus volgen op een van onze vestigingen in Nederland. Het is ook mogelijk om de training incompany te volgen. Sluit je met dit certificaat aan bij de VCA-gecertificeerde bedrijven. Slechts in 1 dag kun je het halen! Voor meer informatie over de VIL-VCU cursus kun je contact met ons op nemen via het contactformulier.

Begin vandaag met veiliger werken!