VCA
VCA

VCA

Veiligheid

Gezondheid

Milieu

Wat is VCA?

VCA is de afkorting voor Veiligheid, gezondheid, milieu Checklist Aannemers. Het is een cursus waar bedrijven worden getoetst en gecertificeerd op hun kennis van veiligheid, gezondheid en milieu.

Werk jij op een bouwterrein of andere risicovolle omgeving? Dan zal je in de meeste gevallen het VCA certificaat in bezit moeten hebben. Jouw werkgevers en/of opdrachtgevers willen dat er veilig wordt gewerkt, zodat er niemand iets overkomt. Met dit VCA certificaat heb jij een duidelijk beeld van wat er van jou verwacht wordt!

VCA certificering

Een veilig begin met de basis.

Met het Basis-VCA diploma laat je zien dat je basiskennis bezit van VGM zoals deze gesteld is door VCA. Daarmee kun je dus aantonen dat je veilig kunt werken, en daarbij rekening houdt met de gezondheid van jou en anderen, maar ook met het milieu.

Heb je deze cursus of VCA examen nog nooit gedaan, of ben je geen leidinggevende of ZZP’er? Dan is de basis geschikt voor jou. Het maakt jou bewust van de risico’s tijdens het werken.

  • Geen ervaring nodig
  • Speciaal voor werknemers
  • Eéndaagse opleiding
  • Snel veilig leren werken!

Het volledige plaatje, VCA VOL

De volledige VCA cursus is speciaal voor leidinggevenden of ZZP’ers. De cursus VCA vol geeft jou inzicht in onveilige situaties en de voordelen van werken onder veilige omstandigheden. Het is een dieper inzicht in het ontstaan, en voorkomen van onveilige situaties. Je leert o.a. hoe jij jouw medewerkers motiveert om veilig te werken, en hen indien nodig te corrigeren, of bij te sturen.

 

VCA bij ARBO

ARBO opleidingscentrum is de grootste opleider van Nederland. Wij bieden zowel de de basis als volledige opleiding. Beide opleidingen duren slechts één dag en worden afgesloten met een officieel VCA examen.

De vestigingen van ARBO zijn verspreid over Nederland, dus altijd eentje bij jou in de buurt!

Een VCA cursus kan op aanvraag ook InCompany worden gegeven.

Maak vandaag de eerste stap naar veiliger werken!