VCA-VOL cursus voor leidinggevenden

De afkorting VCA-VOL (of VOL-VCA) staat voor Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden. Zowel operationeel leidinggevenden als ZZP’ers die aan de VCA normen willen voldoen, moeten over deze VCA-VOL cursus behalen. Het VCA-VOL certificaat is verplicht voor leidinggevenden die werkzaam zijn in een van de volgende werkvelden:
– Bouwkunde
– Werktuigbouwkunde
– Civiele techniek
– Technische diensten
– Elektrotechniek
– Procesbesturing

De VCA-VOL cursus

De VCA-VOL cursus leert je hoe je medewerkers kunt motiveren om zo veilig en verantwoord mogelijk te werken. Ook wordt er aandacht besteed aan het milieu en gezondheidsaspecten; je wordt voorzien van uitgebreide kennis over de regelgeving en eisen waar jij en je medewerkers aan moeten voldoen. Door het volgen van een VCA-VOL cursus wordt je kennis op het gebied van veiligheid op de werkvloer vergroot, waardoor de kans op ongevallen verkleint. Daarnaast kun je met het VOL-VCA diploma bij opdrachtgevers aantonen dat je op de hoogte bent van de veiligheidsregels op de werkvloer en je aan deze regels voldoet.

Eendaagse VCA-VOL cursus

De cursusdag voor VCA-VOL duurt één dag: de VCA-VOL cursus begint om 08.00 en duurt tot ongeveer 17.00 uur, inclusief digitaal VCA examen. Tijdens de VCA-VOL cursus worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld:

– Procedures en instructies
– Veiligheidsgedrag
– Brand en explosie
– Ergonomische werkplek
– Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM)

Aan het einde van de middag wordt het VCA-VOL examen afgenomen door een onafhankelijk examenbureau. Dit examen duurt ongeveer een uur. Als je hiervoor slaagt, ontvang je je VCA-VOL certificaat. Dit certificaat is tien jaar geldig. Je kunt de VCA-VOL cursus volgen op een van onze vestigingen. Vind een vestiging bij jou in de buurt en meld je aan voor onze eendaagse cursus. Wil jij de VCA-VOL cursus op eigen locatie houden?

Vandaag nog verantwoord leidinggeven