Geen cursus volgen, maar wel je VCA examen halen

Wil je je VCA basis of VCA VOL certificaat halen, maar niet aan de cursusdag deelnemen? Dat kan bij VCA opleidingscentrum! De kosten voor enkel het VCA examen zijn €75,- (excl. btw). Het behaalde VCA examen is 10 jaar geldig. Het VCA examen vergt de nodige voorbereiding, dus we raden je zeker aan een VCA boek aan te schaffen en deze goed te bestuderen. Wil je met een gerust gevoel de cursus in en wil je het VCA boek bestellen? Neem dan gerust contact met ons op.

VCA examen basis

Het VCA basis examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen en dien je binnen een uur te beantwoorden. Je slaagt voor dit VCA examen als je 28 vragen of meer goed beantwoordt. In dat geval ontvang je het VCA basisdiploma. Het examen bestaat onder andere uit wet- en regelgeving, het herkennen van onveilige handelingen en situaties en het treffen van maatregelen om ongevallen te voorkomen. Het examen VCA wordt gegeven in het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Italiaans, Spaans, Portugees, Pools, Litouws, Slowaaks Hongaars, Roemeens, Arabisch en Turks.

VCA VOL examen

Het VCA examen VOL bestaand uit 70 meerkeuzevragen en dien je binnen 75 minuten te beantwoorden. Wanneer je 49 vragen of meer goed beantwoordt, ontvang je het VCA VOL diploma dat 10 jaar geldig is. Dit VCA examen is gebaseerd op de werkzaamheden van een leidinggevende en bestaat onder andere uit de (Europese) wet- en regelgeving, het herkennen van onveilige situaties en handelingen, het treffen van maatregelen ter voorkoming van ongevallen, VCA-certificering, bedrijfsnoodplan en het organiseren van bijeenkomsten om de medewerkers zo veilig mogelijk aan het werk te laten. Het examen VCA wordt gegeven in het Nederlands, Engels, Duits en Frans.

Plan jouw examen en ga aan de slag!