Reachtruckcertificaat
Reachtruckcertificaat

Reachtruckcertificaat halen?

Veilig werken met reachtrucks

Tijdens onze reachtruck basis cursus, leren wij onze cursisten om vellig een reachtruck te besturen en te beheersen. Deze cursus is bedoeld voor mensen met geen of weinig ervaring. Of waarvan het reachtruckcertificaat langer dan 3 maanden is verlopen.

De reachtruck opleiding begint om 9.00 met het theoriegedeelte, de ochtend wordt afgesloten met een theorie examen.
Onderwerpen die worden besproken tijdens het theoriegedeelte:

 • Wetgeving
 • Kantelmoment en transportmiddelen
 • Aandrijvingen
 • Transport en opslag
 • Veiligheid

In de middag is het praktijk gedeelte met afsluitend een praktijkexamen. De dagcursus duurt van 9.00 t/m max. 16.00 (afhankelijk van het aantal cursisten). Bij het positief afleggen van beide examens ontvangt de cursist een reachtruckcertificaat en een ARBO-pas.

 • Geschikt voor iedereen die een reachtruckcertificaat wil halen
 • Inclusief certificaat, lunch en gebruik reachtruck
 • Eendaagse cursus van 9.00 tot max. 16.00
 • Certificaat 5 jaar geldig

Kosten reachtruck cursus

Deelname aan de dagcursus ‘veilig werken met Reachtrucks’ bedraagt €145,- excl. BTW. Het enige waar je zelf voor moet zorgen zijn een geldig identiteitsbewijs en veiligheidsschoenen. De rest verzorgen wij. Het is ook mogelijk om de reachtruck opleiding in combinatie met een heftruck te doen. Voor deze heftruck reachtruckopleiiding komen de totale kosten op €230,- excl. BTW en krijgt u voor beide voertuigen een certificaat en een ARBO pas. Lesmateriaal, lunch, certificaat en ARBOpas zijn altijd inbegrepen

"Prima, erg overzichtelijk gepresenteerd"

"Rustig uitgelegd, erg begrijpelijk"

"Erg leerzame cursus"

"Persoonlijke aandacht voor elke cursist"

"Erg vriendelijke en vakbekwame docent"

"Erg goed oefenmateriaal"

"Na zoveel jaren ervaring toch nog wat bijgeleerd"

"Goed opgezet, instructeur weet waar hij over praat"

Reachtruck herhalingscursus

Nadat je het reachtruckcertificaat hebt behaald, is deze vijf jaar geldig. Na deze vijf jaar dien je een herhalingscursus reachtruck doen om je certificaat te behouden. Een werknemer met een verlopen certificaat is namelijk niet verzekerd.

Daarom bieden wij de herhalingscursus reachtruck aan, een halve dag cursus en je kan de werkzaamheden veilig en gecertificeerd blijven doen.

Tijdens onze reachtruck herhalingscursus wordt de huidige kennis weer opgefrist. Wij zorgen dat je bewust blijft van de gevaren die het werken met, en besturen van, een reachtruck met zich mee kan brengen.

Deze reachtruck opleiding is geschikt voor mensen die al eerder een reachtruck certificaat hebben behaald, ongeacht van welke opleider de bestaande is. Door deze korte cursus kun jij aantonen dat je de theorie en de praktijk nog steeds beheerst en veilig kunt werken.

De herhalingscursus begint om 9.00 uur met een theoriegedeelte, hierna volgt direct een theorie-examen. Na dit theorie-blok is er een kort praktijkgedeelte waarin de cursist laat zien dat hij het veilig rijden met een reachtruck nog beheerst. Ook het praktijkdeel wordt afgesloten met een examen. Bij het positief afleggen van beide examens ontvangt de cursist een nieuw reachtruck certificaat en ARBO-pas.

• Geschikt voor iedereen die het certificaat moet verlengen
• Inclusief certificaat en gebruik reachtruck
• Half-daagse reachtruck cursus van 9.00- max 12.30
• Certificaat 5 jaar geldig

Wat is Code 95?

Voor het beroepsmatig besturen van een voertuig waarvoor rijbewijs C1(E), C(E), D1(E) of D(E) noodzakelijk is, is Code 95 verplicht. De aanduiding Code 95 (met einddatum) wordt achter de voertuigcategorie op het rijbewijs geplaatst. Met de Code 95 toont u aan dat u vakbekwaam bent voor het besturen van dit voertuig. Code 95 is vijf jaar geldig.

Nascholing Code 95 reachtruck

Code 95 vraagt elke vijf jaar om nascholing van minimaal 35 uur. Alleen dan kunt u beroepschauffeur blijven. Als u zowel voor de bus als vrachtwagen vakbekwaam bent hoeft u in plaats van 70 uur, toch maar 35 uur nascholing te volgen. De nascholingscursus Code 95 heftruck kunt u volgen bij ARBO opleidingscentrum. De chauffeur leert veilig werken en het beheersen van een reachtruck. Elke chauffeur krijgt overigens weleens te maken met een reachtruck.

Naast de nascholing code 95 reachtruck cursus zijn ook alle cursussen van nascholing mogelijk. Denk aan een VCA cursus, hoogwerker cursus, heftruckcursus. Deze cursussen zijn erkend door het CBR en zijn CCV gecertificeerd.

Door onze centrale ligging op meerdere vestigingen in het land, is er altijd een trainingsmogelijkheid bij u in de buurt.

Code 95 behouden? Schrijf je dan vandaag nog in voor een cursus Code 95 reachtruck!

1 uurs-certificering reachtruck

Het is mogelijk om tijdens de incompany training gebruik te maken van 1 uurs-certificering reachtruck. De cursisten worden opgedeeld in kleine groepjes van 2 en per groepje van 2 wordt de cursus, theorie en praktijk voor de reachtruck in 1 uur afgenomen bij de machine. De cursisten kunnen na het certificeren weer aan de slag. Voordeel is dat de andere medewerkers aan het werk blijven en de verliesuren minimaal zijn.

Alle voordelen op een rij:

 • Reachtruckcertificaat binnen een uur
 • Geen kosten voor lesmateriaal
 • Lage kosten, doordat de rest van het personeel aan het werk blijft

Tarief 1-uurs certificering reachtruck €145,- p/p (vanaf minimaal 2 personen)

Regel het vandaag nog en haal dat certificaat binnen