Wat leer ik tijdens een heftruck opleiding?

Werk je als magazijn- of productiemedewerker of ben je vrachtwagenchauffeur? Dan is een heftruckcertificaat een waardevolle aanvulling op jouw bestaande kennis en vaardigheden. Bovendien creëer je voor jezelf én je collega’s een veilige werkomgeving. En het goede nieuws: een heftruck opleiding duurt slechts één dag. Je verliest dus weinig kostbare tijd en krijgt er een belangrijk certificaat voor terug.

Een heftruck opleiding is voor iedereen

Iedereen ouder dan 18 jaar kan een heftruck opleiding volgen en je hebt geen specifieke vooropleiding nodig. De opleiding is geschikt voor mensen met geen of weinig ervaring met de heftruck, maar ook voor meer ervaren bestuurders die hun kennis willen opfrissen. De gecertificeerde instructeurs die de opleiding geven, hebben jarenlange ervaring met de heftruck en andere werktuigen en weten precies welke kennis jij nodig hebt om de heftruck veilig en verantwoord te kunnen bedienen.

Zo ziet de cursusdag eruit

De cursusdag begint met een theoretisch gedeelte, waarin je de basiskennis van de heftruck leert. De instructeurs bespreken bovendien de risico’s die het werktuig met zich meebrengt als er onverantwoord mee wordt omgegaan. Uiteraard leer je ook hoe je deze risico’s kunt beperken en hoe je moet handelen in onveilige werksituaties. Na de lunch – die onderdeel is van de opleiding – breng je de kennis die je die ochtend hebt opgedaan in de praktijk. Samen met de instructeurs ga je met de heftruck aan de slag. Onder hun toezicht oefen je je praktische vaardigheden en leer je de heftruck efficiënt toe te passen. Je sluit de opleiding af met een examen, waarin de lesstof van die dag wordt getoetst. Wanneer je het examen succesvol afrondt, ontvang je je heftruckcertificaat. Dit certificaat is vijf jaar geldig. Wanneer je het certificaat na die vijf jaar wilt blijven gebruiken, moet je een herhalingscursus volgen.

heftruck

Schrijf je direct in voor een heftruck opleiding

Tijdens een heftruck opleiding leer je alles wat je moet weten om een heftruck veilig en verantwoord te kunnen bedienen. Je wordt begeleid door ervaren instructeurs die alles weten over de toepassing van de heftruck. Schrijf je vandaag nog in voor de heftruck cursus en ga veilig aan het werk.