hoogwerker opleiding

Hoogwerker certificaat halen?

Hoogwerker basis cursus

Gegarandeerd veilig aan de slag met een hoogwerker? Dat kan! Bij ARBO opleidingscentrum kun je een basis cursus hoogwerker volgen voor verschillende categorieën en typen hoogwerkers. Behaal je hoogwerker certificaat binnen één dag.

Volgens de normen worden de hoogwerker onderverdeeld in verschillende categorieën:

  • Categorie 1A Verticaal werkende, eenpersoons gestempelde hoogwerkers
  • Categorie 1B Telescoop/kniktelescoop hoogwerkers, hoogwerkers op aanhanger of chassis en spinhoogwerkers met stempels.
  • Categorie 3A Zelfrijdende schaarliften en zelfrijdende eenpersoons verticaalliften.
  • Categorie 3B  Zelfrijdende telescoop- en kniktelescoophoogwerkers

Je leert tijdens deze hoogwerker opleiding o.a. welke gevaren het werken met een hoogwerker met zich mee brengt.  En je kan dus veilig te werk gaan na deze hoogwerker cursus.

De hoogwerker basis cursus wordt afgesloten met een examen. Hoogwerker examen gehaald? Je ontvangt dan een hoogwerker certificaat en ARBO pas voor de categorieën 1a, 1b, 3a en 3b. Dit hoogwerker certificaat is 5 jaar geldig in Nederland en België (ARAB /CODEX).

  • Hoogwerker cursus op diverse locaties
  • Volg bij ons een cursus op zaterdag
  • Inclusief lunch
  • Geen ervaring vereist.
  • Certificaat is 5 jaar geldig voor de categorieën 1a, 1b, 3a, 3b hoogwerkers.
  • Certificaat in 1 dag!
Hoogwerker opleiding
Hoogwerker praktijk
Hoogwerker certificaat halen

Hoogwerker herhalingscursus

Nadat je het hoogwerker certificaat hebt behaald, is deze vijf jaar geldig. Na deze vijf jaar dien je een herhalingscursus hoogwerker doen om je certificaat te behouden. Een werknemer met een verlopen hoogwerker certificaat is namelijk niet verzekerd.

Daarom bieden wij de herhalingscursus hoogwerker aan, een halve dag cursus en je kan de werkzaamheden veilig en gecertificeerd blijven doen.

Tijdens onze hoogwerker opleiding wordt de huidige kennis weer opgefrist. Wij zorgen dat je bewust blijft van de gevaren die het werken met, en besturen van, een hoogwerker met zich mee kan brengen.

De hoogwerker cursus is bedoeld voor mensen die al eerder een hoogwerker certificaat hebben behaald, ongeacht bij welke opleider dit certificaat behaald is. Door deze korte hoogwerker cursus kun jij aantonen dat je de theorie en de praktijk nog steeds beheerst en veilig kunt werken.

De herhalingscursus begint om 9.00 uur met een theoriegedeelte, hierna volgt direct een theorie-examen. Na dit theorie-blok is er een kort praktijkgedeelte waarin de cursist laat zien dat hij het veilig rijden met een hoogwerker nog beheerst. Ook het praktijkdeel wordt afgesloten met een examen. Bij het positief afleggen van beide examens ontvangt de cursist een nieuw hoogwerker certificaat en ARBO-pas.

Hoogwerker opleiding is:

• Geschikt voor iedereen die het hoogwerker certificaat moet verlengen
• Inclusief certificaat en gebruik hoogwerker
• Half-daagse cursus van 9.00- max 12.30
• Certificaat 5 jaar geldig

Maak vandaag de eerste stap!

Schrijf je in!

Kosten hoogwerker certificaat halen

Als gespecialiseerd opleidingscentrum kunnen wij deze dagcursus “Veilig werken met hoogwerker” aanbieden voor 145,- excl. BTW . De herhalingscursus kost slechts € 95,- excl. BTW. Inbegrepen bij de kosten voor het halen van het hoogwerker certificaat zijn: lunch, gebruik hoogwerker, hoogwerkercertificaat en ARBOpas. De hoogwerkercursus wordt bij ons op locatie gegeven.

Code 95

Voor het beroepsmatig besturen van een voertuig waarvoor rijbewijs C1(E), C(E), D1(E) of D(E) noodzakelijk is, is Code 95 verplicht. De aanduiding Code 95 (met einddatum) wordt achter de voertuigcategorie op het rijbewijs geplaatst. Met de Code 95 toon je aan dat je vakbekwaam bent voor het besturen van dit voertuig. Code 95 is vijf jaar geldig.

Nascholing Code 95 hoogwerker

Code 95 vraagt elke vijf jaar om nascholing van minimaal 35 uur. Alleen dan kun je beroepschauffeur blijven. Veel chauffeurs krijgen incidenteel te maken met een hoogwerker. Bij ARBO opleidingscentrum kun je de nascholingscursus Code 95 volgen. In een groepje van maximaal 4 personen worden de cursisten bijgeschoold voor het veilig werken met een hoogwerker.

Naast de nascholing code 95 hoogwerker cursus zijn ook andere cursussen van nascholing mogelijk. Denk aan een VCA cursus, heftruckcursus, reachtruckcursus. Deze cursussen zijn erkend door het CBR en zijn CCV gecertificeerd.

Door onze vestigingen op meerdere locaties door Nederland is er altijd een vestiging bij jou in de buurt.

Code 95 behouden? Schrijf je dan vandaag nog in voor een cursus Code 95 hoogwerker!

1 uurs-certificering hoogwerker

De hoogwerker competentietoets wordt hoofdzakelijk toegepast bij ervaren medewerkers en herhalingen. Twee personen tegelijk worden door onze instructeur op een intensieve manier bijgeschoold in de theorie en vervolgens wordt een korte praktijktest uitgevoerd. Door te werken met kleine groepjes kunnen de overige medewerkers gewoon doorgaan en is het aantal verliesuren minimaal. Deze methode is ook uitermate geschikt voor medewerkers die niet aan scholing willen doen of angst hebben voor het volgen van hoogwerker cursussen. Wij komen naar hen, zodat zij in hun vertrouwde omgeving kunnen aantonen te beschikken over de benodigde vaardigheden en kennis. Wij verzorgen al 1 uurs certificering vanaf 2 cursisten.

Tarieven 1-uurs certificering hoogwerker: € 145,- p/p
(vanaf minimaal 2 personen).

Hoogwerker achtergrond
Hoogwerker