Heftruckcertificaat
Heftruckcertificaat

Heftruckcertificaat halen?

Veilig werken met heftrucks

Tijdens onze heftruck basis cursus, leren wij onze cursisten om veilig een heftruck te besturen en te beheersen. Deze heftruck cursus is geschikt voor mensen met geen of weinig ervaring. Of waarvan het heftruckcertificaat langer dan 3 maanden is verlopen.

De heftruck cursus begint om 9.00 uur met het theoriegedeelte, de ochtend wordt afgesloten met een theorie examen.
Onderwerpen die worden besproken tijdens het theoriegedeelte van de heftruck opleiding:
• Wetgeving
• Kantelmoment en transportmiddelen
• Aandrijvingen
• Transport en opslag
• Veiligheid

In de middag is het praktijk gedeelte met afsluitend een praktijkexamen. De dagcursus duurt van 9.00 uur t/m max. 16.00 uur (afhankelijk van het aantal cursisten). Bij het positief afleggen van beide examens ontvangt de cursist een heftruckcertificaat en een ARBO-pas.

Heftruck opleiding is:

• Geschikt voor iedereen die een heftruckcertificaat wil halen
• Inclusief certificaat, lunch en gebruik heftruck
• Eendaagse cursus van 9.00 uur tot max. 16.00 uur
• Certificaat 5 jaar geldig

 Je kan er ook voor kiezen om tegen een kleine meerprijs een heftruck reachtruck opleiding te doen.

Heftruck certificaat halen?
Heftruck

Heftruck herhalingscursus

Een heftruckcertificaat is 5 jaar geldig. Na deze 5 jaar dien je een heftruck herhalingscursus te volgen.

Tijdens de heftruck herhalingscursus, wordt de huidige kennis weer opgefrist. Er wordt gezorgd dat je bewust blijft van de gevaren die het besturen met zich mee kan brengen.

De heftruck cursus is geschikt voor mensen die al ervaring hebben in het besturen van een heftruck. Door middel van deze cursus kunnen zij aantonen dat ze de theorie en praktijk nog steeds beheersen.
De heftruck opleiding begint om 9.00 uur met het theoriegedeelte, en wordt afgesloten met een theorie examen. Onderwerpen die worden besproken tijdens het theoriegedeelte:

• Wetgeving
• Kantelmoment en transportmiddelen
• Aandrijvingen
• Transport en opslag
• Veiligheid

Aan het begin van de middag is een kort praktijk gedeelte waarin de cursist laat zien dat hij het veilig rijden met een heftruck nog beheerst. Tevens wordt het praktijkgedeelte afgesloten met een praktijkexamen. De herhalingscursus duurt van 9.00 uur t/m max 12.30 uur. Bij het positief afleggen van beide examens ontvangt de cursist een nieuw heftruckcertificaat en ARBO-pas.

• Geschikt voor iedereen die het certificaat moet verlengen
• Inclusief certificaat en gebruik heftruck
• Half-daagse cursus van 9.00 uur – max 12.30 uur
• Certificaat 5 jaar geldig

Kosten heftruckcertificaat halen?

Als gespecialiseerd opleidingscentrum kunnen wij deze dagcursus “Veilig werken met heftruck” aanbieden voor 145,- excl. BTW . De herhalingscursus kost slechts € 95,- excl. BTW.  Het enige waar je zelf voor moet zorgen zijn een geldig identiteitsbewijs en veiligheidsschoenen. De rest verzorgen wij. Inbegrepen bij de kosten voor het halen van het heftruckcertificaat zijn: lunch, gebruik heftruck, heftruckcertificaat, en ARBOpas. De heftruck opleiding wordt bij ons op locatie gegeven.

Wat is Code 95?

Voor het beroepsmatig besturen van een voertuig waarvoor rijbewijs C1(E), C(E), D1(E) of D(E) noodzakelijk is, is Code 95 verplicht. De aanduiding Code 95 (met einddatum) wordt achter de voertuigcategorie op het rijbewijs geplaatst. Met de Code 95 toon je aan dat je vakbekwaam bent voor het besturen van dit voertuig. Code 95 is vijf jaar geldig.

Nascholing Code 95 heftruck

Code 95 vraagt elke vijf jaar om nascholing van minimaal 35 uur. Alleen dan kun je beroepschauffeur blijven. Als je zowel voor de bus als vrachtwagen vakbekwaam bent hoef je in plaats van 70 uur, toch maar 35 uur nascholing te volgen. De nascholingscursus Code 95 heftruck kun je volgen bij ARBO opleidingscentrum. De chauffeur leert veilig werken en het beheersen van een heftruck. Elke chauffeur krijgt overigens weleens te maken met een heftruck.

Naast de nascholing code 95 heftruck cursus zijn ook andere cursussen van nascholing mogelijk. Denk aan een VCA cursus, hoogwerker cursus, reachtruckcursus. Deze cursussen zijn erkend door het CBR en zijn CCV gecertificeerd.

Door onze centrale ligging op meerdere vestigingen in het land, is er altijd een trainingsmogelijkheid bij jou in de buurt.

Code 95 behouden? Schrijf je dan vandaag nog in voor een cursus Code 95 heftruck!

1 uurs-certificering heftruck

Deze competentietoets wordt hoofdzakelijk toegepast bij ervaren medewerkers en herhalingen. Twee personen tegelijk worden door onze instructeur op een intensieve manier bijgeschoold in de theorie en vervolgens wordt een korte praktijktest uitgevoerd. Door te werken met kleine groepjes kunnen de overige medewerkers gewoon doorgaan en is het aantal verliesuren minimaal. Deze methode is ook uitermate geschikt voor medewerkers die niet aan scholing willen doen of angst hebben voor het volgen van heftruck cursussen. Wij komen naar hen, zodat zij in hun vertrouwde omgeving kunnen aantonen te beschikken over de benodigde vaardigheden en kennis. Wij verzorgen al 1 uurs certificering vanaf 2 cursisten.

Tarief 1-uurs certificering heftruck €145,- p/p (vanaf minimaal 2 personen)

Heftruck cursus volgen?

De basiscursus volgen, een opfrissing of verlenging. Of misschien alleen jouw code 95 verlengen.