Evert kwam in aanraking met ARBO opleidingscentrum als cursist. Hij volgde hier een heftruckcursus, omdat hij even geen baan had. Evert gaf aan in plaats van in de banken te zitten  liever zelf voor de groep te staan om te zorgen dat de cursisten veilig te werk gaan. Evert regelde een afspraak met John van Haren, eigenaar van ARBO opleidingscentrum. Tijdens deze afspraak overtuigde hij John en werd bij ARBO opleidingscentrum verder opgeleid om als instructeur aan de slag te kunnen.

Met veel enthousiasme brengt Evert nu bij ARBO opleidingscentrum zijn vakkennis over aan anderen.  Evert heeft het naar zijn zin. “Wat ik erg leuk vind aan het bedrijf is de ontspannen sfeer, cultuur en de flexibiliteit.”

instructeur evertHoe ziet een cursusdag er ongeveer uit?

Als om 9.00 de cursus begint, sta ik om 8.00 paraat op de opleidingslocatie, om alles klaar te zetten en controleren. Vervolgens vang ik de cursisten op en maak een praatje om een algemene indruk te krijgen. Elke groep is anders. Maar Evert heeft hier absoluut geen moeite mee. Hij komt uit een sociaal beroep, heeft veel mensenkennis en weet daar dus goed mee om te gaan. Eigenlijk heerst er altijd wel een gezellig sfeertje, zegt hij.

Om 9.00 start de cursus met een theoriegedeelte en aansluitend met wat informatieve filmpjes en een theorie-examen. Daarna is er een door ARBO opleidingscentrum prima verzorgde lunch, met luxe broodjes. Na de lunch gaan we door met het praktijkgedeelte inclusief examen. De cursisten krijgen direct te horen of ze geslaagd zijn. Mochten zij het niet gehaald hebben krijgen ze nog een 2e kans om toch te laten zien dat ze de theorie en praktijk beheersen.

“Ik wil graag een nog completere instructeur worden”.

Naast de open trainingen in Almere, Zwolle, Ede en Drachten, staat Evert ook regelmatig voor een groep bij een Incompany training. Incompany trainingen zijn leuk om te doen, zegt hij. Je geeft de cursus in het bedrijf zelf, waar de werknemers bekend zijn met de werkomgeving. Je kan hier goed inspelen op de werkelijke situaties in het bedrijf! Je ziet ook vaak dat het team hechter wordt en dat onduidelijkheden verdwijnen tijdens de training. Evert heeft de smaak te pakken. Graag wil hij op nog breder vlak cursussen gaan geven, het liefst in alle disciplines binnen het bedrijf dus ook BHV, VCA, verreiker en hijsen. Evert en ARBO opleidingscentrum investeren hier samen veel tijd en energie in.

Wat wil je de cursisten overbrengen?

Veilig werken is het belangrijkste. Zorg voor veiligheid voor jezelf, maar ook voor omstanders. Tijdens de praktijk geef ik aan dat ze goed om zich heen moeten kijken. Verder probeer je ze zoveel mogelijk informatie mee te geven naast de theorie en praktijk die ze krijgen en probeer je alle vragen natuurlijk zo goed mogelijk te beantwoorden.